De Altra fiets

Altra is een merk dat door Batavus wordt geproduceerd. Altra heeft diverse soorten fietsen in het assortiment, zoals een tourmodel, sportfiets, kinderfietsjes en elektrische uitvoeringen.

 

De elektrische uitvoering is de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. Iedereen kan hiermee van de natuur en de omgeving genieten. Vooral mensen die ziek zijn, al wat ouder zijn of een handicap hebben maken hier veelvuldig gebruik van. De elektrische variant is er in twee modellen.

Verschillende maten en uitvoeringen
Een Altra is er in verschillende modellen en uitvoeringen. Het is wel belangrijk dat je een Altra koopt die goed bij je past. De juiste frame maat is daarbij zeer belangrijk. Er zijn verschillende maten te krijgen. Zo kan een damesfiets vanaf maat 48 te krijgen zijn en oplopen tot maat 61. Heren modellen variëren van maat 50 tot 66. Deze lengtes zijn de lengtes van de zitbuis. Sportfietsen werken met maten als S,M,XL en XXL. De kinderfietsjes zijn gekoppeld aan leeftijden. Dit zijn:
• 12" = 2 – 5 jaar.
• 16" = 4 – 6 jaar.
• 20" = 6 – 8 jaar.
• 24" = 8 – 10 jaar.
• 26" = 10 – 12 jaar.
De maten zijn standaard maten. Het allerbelangrijkste is dat de fiets bij je past en dat je er gemakkelijk op kunt rijden. Veel speciaalzaken hebben mechanische of computergestuurde apparatuur in huis waarmee men de beste en meest geschikte maat voor jou persoonlijk kan bepalen.

Een Altra elektrisch model
Altra profileert zich ook als merk dat elektrische fietsen biedt.
• De geheel elektrische variant zorgt ervoor dat je zelf niet hoeft te trappen. Het kan wel uiteraard, maar zodra je moe wordt kun je de elektrische motor aanzetten zodat je zonder te trappen toch vooruit komt. Zeker bij slecht weer zoals veel wind is dit een enorm voordeel. Je verspilt zo geen krachten.
• De Altra elektrische uitvoering met trapondersteuning ondersteunt het trappen. Het trappen wordt lichter gemaakt. De motor berekent automatisch hoeveel kracht de persoon die op de fiets zit geeft en op basis hiervan biedt de motor ondersteuning. Erg handig als je langere stukken niet vol kunt houden of stukken rijdt die bergop gaan. De elektrische uitvoering van Altra is een van de meest verkochte in Nederland. De prijs van een elektrische Altra varieert van € 1500,00 tot € 2000,00. Als je de prijs te hoog vindt, dan kun je altijd op zoek gaan naar een tweedehands exemplaar. Deze vindt je volop op advertentiesites zoals marktplaats en speurders.