Een stoere chopper fiets

Een chopper is van oorsprong een motor. Van deze motor werden onderdelen afgesloopt waardoor er een uniek exemplaar ontstond en aan het afslopen van de onderdelen heeft de chopper zijn naam te danken. Afslopen betekent in het Engels namelijk chop. Alles dat niet nodig was om met de motor te rijden werd eraf gesloopt. Na verloop van tijd werden de motoren door de eigenaren naar eigen smaak aangepast, maar meestal had de motor een zeer sober uiterlijk. Tegenwoordig zijn er verschillende varianten van de chopper motor en is de soberheid verdwenen.

Chopper fiets of motor?
Een chopper fiets is gemaakt naar de stijl van de chopper motor en lijkt er dan ook op. De chopper fiets kan vaak op maat gemaakt worden. Dit betekent dat de klant zijn of haar wensen kan doorgeven, waarna hij gemaakt wordt. Een chopper fiets wordt ook wel cruiser of lowrider genoemd.

Een chopper voor kinderen
Een chopper is er niet alleen voor volwassenen, want er zijn ook modellen voor kinderen verkrijgbaar. Je ziet deze ook steeds meer in het straatbeeld verschijnen. De kindervariant is een stevige en veilige fiets voor kinderen. Kinderen vinden deze vaak mooi vanwege de stoere uitstraling en het lijkt net of ze op een motor zitten.