Lekker fietsen in Amsterdam

Ieder jaar bezoeken veel mensen onze hoofdstad. Lekker een dagje erop uit of een vakantie in Amsterdam, want er is namelijk van alles te beleven.

 

Vaak wordt Amsterdam te voet bezichtigd, maar Amsterdam heeft ook veel fietsmogelijkheden.

Op de fiets door Amsterdam is de ideale manier om de stad rond te toeren. Je komt zo op plekken waar andere toeristen vaak te voet helemaal niet komen. Je kunt zo veel meer te zien komen van onze hoofdstad.

Mogelijkheden voor fietsen in Amsterdam
Als je informatie opvraagt over fietsen in Amsterdam, dan zul je zien dat er enorm veel mogelijkheden zijn. Er zijn veel verhuurbedrijven waar je een stalen ros kunt huren voor een paar uur of een dagje. Zo kun je er zelf heerlijk op uit trekken, maar er zijn ook vele mogelijkheden om een fietstocht door Amsterdam te doen.

Tochten door Amsterdam
Tochten in Amsterdam kun je zelf maken met een groepje, maar je kunt ook gebruik maken van een gids die ook nog eens tekst en uitleg geeft over de stad. In Amsterdam kun je uit verschillende tochten kiezen en zo heb je onder meer
• Grote tour. Deze duurt ongeveer 3 uur en is inclusief pauze. Onderweg wordt er veel uitgelegd over wat je allemaal ziet. Je komt langs de grachten, de Jordaan, het Leidseplein, het Vondelpark en de Rosse buurt. Ook onbekende plekken worden aangedaan.
• Kleine tour. Deze tour duurt ongeveer 2 uur inclusief pauze. Je komt langs de grachten, de Jordaan, het Vondelpark, de Antiekbuurt en ook een aantal onbekende plekken.
• Jordaan tour. Deze tour duurt ongeveer 2 uur en is inclusief pauze. Tijdens deze tocht proef je de sfeer van Johnny Jordaan en Tante Leen. Je komt langs de Westertoren en door veel schilderachtige straatjes met winkeltjes en restaurants.
• Waterland tour. Dit is een lange tocht en deze duurt ongeveer 6 uur inclusief diverse pauzes. Binnen een kwartiertje ben je de drukke stad uit en leer je een heel andere kant van Amsterdam kennen. De fietstocht gaat over dijken en herwonnen land op 5 meter beneden zeeniveau.

Altijd op slot
De gemeente Amsterdam heeft een video gemaakt over het belang van goede sloten.

 

Verhuur in Amsterdam
Er zijn in de stad vele bedrijven die fietsen verhuren en ook tochten met gids organiseren. Deze kun je vinden op internet, in gidsen over Amsterdam en in de gouden gids. Enkele bekende verhuurbedrijven zijn Orangebike, Yellowbike en Rent a Bike.