Een fiets kopen

Als je een fiets gaat kopen, dan wil je er zeker van zijn dat je ook een goede fiets aanschaft waar je veel en lang plezier van kunt hebben.

 

Het is ook belangrijk te bekijken waar je hem voor wilt gebruiken, want een sportmodel is namelijk heel anders in het gebruik dan een toeruitvoering.

Waar kun je zoal een fiets kopen?
• Ga je naar de vakhandel voor het grote aanbod of omdat je graag een merk wilt en tevens gebruik kunt maken van de vele servicemogelijkheden.
• Wil je naar een zaak die redelijk gespecialiseerd is maar toch lagere prijzen hanteert en een groot aanbod, met name van de onbekendere merken heeft, zoals Halfords.
• Ga je naar warenhuizen of bouwmarkten omdat ze scherpe aanbiedingen hebben van nagenoeg alleen merkloze of onbekende modellen.
• Wil je kopen via internet vanwege de lage prijzen en het gemak, met als keerzijde dat je vaak de fiets wel zelf in elkaar moet zetten en geen eerste servicebeurt krijgt zoals bij de vakhandel.

Bij de vakhandel kopen
Bij een vakhandel heb je veel aanbod en het advies dat men geeft kan echt serieus genomen worden. Er zijn speciaalzaken die slechts enkele merken vertegenwoordigen, maar ook winkels waar je nagenoeg alle merken kunt kopen. De verkoper en medewerkers kunnen je goede informatie en advies geven en ook kun je voor de service terugkomen wanneer er iets aan de hand is. Dit is natuurlijk een belangrijke overweging als je een fiets gaat kopen. Bij de vakhandel biedt men meestal een of meerdere gratis servicebeurten die bij de prijs inbegrepen zijn aan. Dit is een belangrijk aspect, want tijdens het gebruik kunnen altijd eventuele problemen optreden die dan gemakkelijk verholpen kunnen worden.

Kopen bij warenhuizen en bouwmarkten
De fietsen die hier aangeboden worden zijn vaak grote restpartijen of partijen van onbekende merken. Wanneer er klachten zijn moet je vaak je fiets terugbrengen waarna deze opgestuurd wordt naar de fabrikant, en dit traject kan veel tijd kosten. Het kopen bij warenhuizen en bouwmarkten is vaak wel goedkoop, maar de kwaliteit is niet altijd even goed te noemen.

Fiets kopen via internet
Het kopen via internet is enorm gegroeid de laatste jaren. Veel bedrijven bieden hun producten op deze manier aan en een groot voordeel is dat de prijzen lager zijn dan in een gewone winkel. Een nadeel kan zijn dat de fiets in een doos geleverd wordt en dat je deze zelf in elkaar moet zetten.