Kenmerken van een jongensfiets

Omdat jongens en meisjes vaak een andere interesse hebben, zijn er ook speciale jongensfietsen ontworpen. Deze zijn speciaal op de wensen van jongens afgestemd.

 

 

De keuze voor een jongens fiets
Het grootste verschil is natuurlijk de stang die van het stuur naar het zadel loopt.  Daarnaast zijn ze in heel andere kleuren te verkrijgen dan meisjes fietsen, zoals blauw, groen en zwart. Qua accessoires valt er minder te zien bij een jongens fiets. Wat dat betreft zijn er op meisjes fietsen veel meer accessoires te vinden, zoals leuke mandjes en kraaltjes om de wielen. Je zou er natuurlijk wel een leuke stoere bel op kunnen monteren.

Diverse modellen en merken
Jongens fietsen zijn natuurlijk ook bij de verschillende merken te verkrijgen, zoals Gazelle. Puch en Batavus.
• Een voorbeeld voor oudere jongens is de Puch Radical. Dit is een lekkere stoere uitvoering met niet te veel poespas en deze is te verkrijgen in drie maten, namelijk zesentwintig, vierentwintig en twintig inch banden. Je kunt zelf bepalen of je er eenentwintig versnellingen van Shimano erbij wil hebben.
• Een voorbeeld voor de jongere jongens is de Limit Max Extreme. Dit is een super stoere blauwe fiets die het meest geschikt is voor de leeftijd van zes tot acht jaar. Deze fiets heeft twintig inch banden, een vierkant aluminium frame, een verende voorvork en is voorzien van wielreflectoren.