Een kinderfiets kopen

Fietsen zijn er in veel verschillende soorten, zoals kinderfietsjes in diverse maten.

 

 

 

De meeste kinderen die nog geen ervaring hebben, krijgen zijwieltjes zodat ze beter hun evenwicht kunnen bewaren. Ook kenmerkend is dat de wielen van een kinderfiets een stuk breder zijn dan die van een normale fiets, om de stabiliteit nog meer te verhogen. Tijdens het leerproces is het belangrijk dat kinderen zich goed concentreren op het sturen. Daarom zijn de meeste kinder uitvoeringen voorzien van een achteruittrap rem, zodat ze zich beter kunnen concentreren op het sturen.

Soorten fietsjes en accessoires
Ook kinderfietsen zijn in verschillende soorten en maten te verkrijgen. Zo zijn er bijvoorbeeld modellen te verkrijgen waar plaatjes op staan van bekende artiesten die kinderliedjes zingen, zoals K3. Kinderen houden van kleur dus daarom zijn ze in veel verschillende soorten kleuren te verkrijgen. Meisjes kiezen voor een knalroze fiets of een mooie pastelblauwe, terwijl jongens voor een iets stoerdere kleur kiezen zoals blauw of donker groen, eventueel met camouflagedessin.
Ook zijn er diverse accessoires te verkrijgen, zoals kralen om de spaken van de banden. Deze kralen zijn in verschillende kleuren te verkrijgen en maken een leuk geluid tijdens het fietsen. Ook krijg je leuke kleine mandjes en bellen in de vorm van een dier, zoals een kikker of een muis.