De keuze voor een nieuwe fiets

Fietsen leer je meestal op een goedkope oude fiets, want het kan wel eens voorkomen dat men geregeld valt en daarmee ook de fiets beschadigd wordt. Zodra een kind het echt kan, krijgt het vaak een eigen, mooie en nieuwe fiets.

 

Een nieuwe fiets is niet zo moeilijk te vinden. Wat wel moeilijk kan zijn, is het vinden van het juiste model. Je hebt een uitvoering nodig die natuurlijk lekker rijdt en goed aanvoelt, maar je moet er ook op de juiste manier en in de goede houding op zitten zodat je geen rugklachten krijgt. Daarnaast moet hij er ook een beetje leuk uitzien. Ze zijn in veel verschillende kleuren te verkrijgen en ook zijn er verschillende accessoires om je nieuwe fiets nog meer naar jouw smaak te maken. Zo heb je bijvoorbeeld diverse leuke mandjes die je aan het stuur kunt vastmaken, verschillende soorten en kleuren bellen, snelbinders in allerlei printen en nog veel meer.

Verkoopadressen van nieuwe fietsen 
In Nederland zijn genoeg fietswinkels en speciaalzaken te vinden; in iedere stad en in ieder dorp is er minstens één. Ook in sommige warenhuizen en bouwmarkten zijn ze te krijgen. Weet je al welke variant je wil kopen, dan kun je bijvoorbeeld ook op internet bestellen. Er zijn diverse websites van merken en winkels die hun assortiment op internet laten zien en bij negen van de tien websites kun je direct bestellen als je er een leuke tussen ziet staan. Ook zijn er websites waar je als je weet welke fiets je wilt hebben, kunt vergelijken wat de verkoopprijs bij de verschillende verkooppunten is.