Fiets soorten

Fiets soorten. Advies en relevante informatie over de diverse fiets soorten die te koop zijn

Fietsen zijn er in veel verschillende soorten, zoals kinderfietsjes in diverse maten.

 

 

 Sinds de opkomst van de vouwfiets in de jaren 50, zijn de modellen steeds uitgebreider en compacter . De grote vraag ernaar vouwfietsen ontstond voornamelijk door het opkomende forenzenverkeer.


 
Omdat jongens en meisjes vaak een andere interesse hebben, zijn er ook speciale jongensfietsen ontworpen. Deze zijn speciaal op de wensen van jongens afgestemd.

 

 Een ATB fiets, ook wel All Terrain Bicycle genoemd, is speciaal ontworpen om op alle soorten ondergronden te kunnen gebruiken.

 

 Als je tegen iemand zegt dat je een carbon fiets hebt gekocht, dan zal men niet direct weten wat je er precies mee bedoelt. Als je het beter uitlegt zal men begrijpen dat je dus een fiets om te wielrennen of racen bedoelt.

 Een chopper is van oorsprong een motor. Van deze motor werden onderdelen afgesloopt waardoor er een uniek exemplaar ontstond en aan het afslopen van de onderdelen heeft de chopper zijn naam te danken.Een echte crossfiets gebruik je om zo snel mogelijk een parcours af te leggen. Dit parcours bestaat voornamelijk uit zand en is voorzien van verschillende bulten in diverse hoogtes en scherpe bochten.

 

 

 Een nieuwe rage op fietsgebied is wel de cruiser fiets, die je tegenwoordig steeds vaker op straat ziet verschijnen. De cruiser lijkt op een motor of ouder type brommer.

 Hou je van fietsen en de natuur, maar heb je niet meer voldoende energie om heel lang te trappen omdat je ouder bent of door bijvoorbeeld een ziekte?

 Er bestaat ook een soort fiets die niet op de weg komt, namelijk de fitness fiets.

 Om lange of korte fietstochten te maken, is een speciaal soort fietsen ontwikkeld, namelijk hybride fietsen. Dit zijn lichtgewicht sportieve aluminium modellen die erg prettig zijn om tochten mee te maken.

 

 Ook invalide mensen kunnen, afhankelijk van de aard van de handicap, fietsen. Er zijn bepaalde uitvoeringen die speciaal voor mensen zijn gemaakt die een lichte of een zware handicap hebben. Deze worden ook wel invalidenfietsen genoemd.

 Er zijn vele modellen fietsen en die kunnen op allerlei manieren worden ingedeeld in soorten. Een speciaal model is de omafiets welke ook wel eens opoefiets wordt genoemd.